Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Eylül 2014 Pazartesi

Ölüm Allah'ın emri de şu ayrılık olmasaydı...


Türkiye'de kadın cinayetleri her gün gittikçe artıyor, kadın cinayetleri gündelik hayatımızda o kadar sıradanlaştı ki artık çoğu cinayet haber bile olamıyor. Bunun son örneği Hatice Kaçmaz, Cumartesi günü Ankara'da sokak ortasında kalbinden altı defa bıçaklanmak suretiyle bir erkek tarafından öldürüldü. 

Bu ülkenin başkentinde işlenen bir kadın cinayeti bile medyada kendine yer bulamıyorsa bu ülkenin kuş uçmaz kervan göçmez bölgelerinde işlenen cinayetleri ve kadınları uygulanan şiddeti varın siz düşünün. Hatice Kaçmaz, bir yakınımın arkadaşı olduğu için bu cinayetten haberdar olabildim. Bunun üzerine kısa bir araştırma yaptım ve gördüm ki, bu vahim olay yerel gazete ve kanallarda bile kendisine yer bulamamış.

Hatice Kaçmaz 29 yaşındaydı, iki sene önce bir trafik kazasında eşini kaybetmişti, üç buçuk yaşında bir kızı vardı. Kızına hem annelik hem de babalık yapan bu saygıdeğer insan, ekmek parasını müzikten kazanıyordu. TRT'de ve çeşitli organizasyonlarda o güzel sesiyle türküler söylüyordu, albüm yapmak en büyük hayallerinden biriydi. 

Karşısına, kendisine aşık olduğunu iddia eden Orhan.M adında biri çıktı; Hatice, kızını bir üvey babanın yetiştirmesini istemediği için evlilik teklifini kibarca reddetti. Katil hiç vazgeçmedi, bir gün karşısına yine çıkıp onu kaçırmak istedi. Hatice direndi ve katil onu kalbinden altı defa bıçaklayarak öldürdü.

Aile'nin acısı çok taze olduğu ve olay basına yansımadığı için katille ilgili daha fazla bilgi alamadım ama öğrendiğim kadarıyla katil daha önce de kendi kardeşini öldürmüş ve babasını da yaralamış. Adalet dağıtmayan hukuk sistemimiz yeterince ceza vermediği için bir insan daha öldü, her ne kadar katil Orhan.M isimli o şahıs olsa da son 12 yılda %1400 artış gösteren diğer kadın cinayetleri gibi Hatice'nin de azmettiricisi devlettir.

Hatice, üç buçuk yaşındaki kızına hem annelik hem de babalık yapıyordu. Katil ve azmettiricisi, sadece Hatice'yi değil şu dünyada annesinden başka kimsesi olmayan bir çocuğu da hem yetim hem de öksüz bırakarak canlı canlı öldürdüler. 

Bir çocuk daha, anne ve baba şevkatinin ne demek olduğunu bilmeden büyüyecek. Hatice Kaçmaz'ın TRT'de söylediği bir türküden dinleyelim, "Ölüm Allah'ın emri de şu ayrılık olmasaydı..." 




                                                                                                       16.09.2014 
                                                                                                       https://twitter.com/mtcsssyyh

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder