Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Nisan 2013 Salı

Bir Kızılderili Hikayesi


Başbakan Erdoğan,1997 yılında Belediye Başkanı iken Ziya Gökalp'e ait bir şiir okumuştu.O gün gücü elinde bulunduran laik kesim Tayyip Erdoğan'ın okuduğu dini içerikli bu şiirden rahatsız olmuş ve Erdoğan'ı,on ay hapse mahkum etmişti.

Dünyaca tanınan piyanist Fazıl Say ise 2013 yılında Ömer Hayyam'a ait dini değerleri sorgulayan bir şiiri profilinde paylaştı.Bugün gücü elinde bulunduran muhafazakar kesim,Fazıl Say'ın profilinde paylaştığı bu şiirden rahatsız oldu ve Say, on ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aradan on altı yıl geçmesine rağmen aslında Türkiye'de hiçbir şey değişmemiş. Şiir'e karşı olan antipati ülke genelinde gücünü koruduğu gibi halen insanlar okudukları,yazdıkları ya da paylaştıkları şiirler yüzünden hapis cezasına mahkum edilebiliyorlar.Üstelik okuduğu şiir yüzünden on ay hapis yatmış bir insanın Başbakan olduğu bir ülkede oluyor bütün bunlar. Başbakan'a, Say'a verilen ceza ile ilgili fikri sorulduğunda "onlarla bizi meşgul etmeyin" diyor.Aslında bu durumda Fazıl Say'ı en iyi anlaması gereken kişi kendisiyken Sn.Başbakan bırakın anlamayı,bu durumu kanuşmaya bile değer bulmuyor.


28 Şubat döneminde muhafazakar kesim çok fazla acı çekmişti.Refah-Yol hükümeti irtica tehlikesiyle düşürülmeye çalışılmış,sincanda tanklar yürütülmüş ,üniversitelerden binlerce öğrenci atılmış ve Türkiye'nin en büyük metropolünün belediye başkanı,okuduğu bir dörtlük yüzünden hapis cezasına mahkum edilmişti.O gün kısa süre için de olsa muhafazakar kesime bu zülmü yapanlar amacına ulaşmış gibi gözükmüştü fakat aradan dört sene geçmeden Türkiye halkı mazlum olan zalimlik yapmaz diyerek muhafazakar kesimi İktidar'a taşımıştı.

Ama,mazlum olan zalimlik yapmaz denerek başa getirilen muhafazakar kesim 28 Şubat döneminde kendisine yapılan ne varsa aynısını bugün laik kesime yapmaktadır.O gün muhafazakar kesim Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılanıyordu,bugün ise laik kesim Özel Yetkili Mahkemelerde yargılanıyor.O gün muhafazakar kesim okuğu şiirden dolayı yargılanıyordu,bugün ise laik kesim prpfilinde paylaştığı şiirden dolayı yargılanıyor.O gün muhafazakar kesim Pınarbaşı Cezaevi'nin yolunu gözlüyordu,bugün ise laik kesim Silivri Cezaevinin yolunu gözlüyor...Bu liste böyle uzayıp gider.

Muhafazakar kesim 28 Şubat döneminde mazlumdu ama bu,muhafazakar kesimin bugün zalim olduğu gerçeğini aklayamaz.


Kızılderili'ler yukarıda anlattığım hikayeyi yüzyıllar önce söyledikleri bir söz ile özetlerler:

"Sular çekildiği zaman karıncalar balıkları yer,sular yükseldiği zaman ise balıklar karıncaları. Kimin kimi yiyeceğine su karar verir"

Biz sular çekildiği zaman da,sular yükseldiği zaman da mazlumların yanında olacağız.
Darısı sular yükselince balıklardan ,sular çekilince karıncalardan yana olanlara...



                                                                 mütecessis seyyah (KapkaraMizah) on Twitter
                                                                 17.04.2013





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder